***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! Убийство във Виена: Финансист намушкал 16-годишна българка. В Украйна: Копейки, сбогом!

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 11 октомври   

 

45-годишен финансов чиновник Инго С. е упрекнат в бруталното ликвидиране на 16-годишна българка. За това оповестява австрийското онлайн издание Nachrichten, представени от бТВ. 

Престъплението е осъществено в среда, характеризираща се с висока престъпна интензивност, а събитията са повече от тревожни, разяснява още изданието.

От обявата излиза наяве, че след злокобния случай Инго С. незабавно се е свързал с юриста си, което " може да приказва, че той е в положително психическо здраве ".

Мотивите на причинителя пораждат доста въпроси и оставят място за догатки по отношение на предисторията на действието му, написа още австрийското издание.

***

„ Булгаргаз ” подвигна наложения запор върху сметка на „ Топлофикация София ”. Двете сдружения са сключили извънсъдебно съглашение и „ Топлофикация ” е направила отчасти заплащане на отговорностите си в размер на 10 млн. лева Това оповестяват от „ Булгаргаз ”.

***

Днес следобяд тук-там в България стартира да се скапва времето. Слаба гръмотевична стихия се образува покрай Берковица. В момента дъжд вали над столицата.

През идващите часове чакаме тази клетка да се ускори, съобщи Метео Балканс.

Очаква се процесите да се засилят през нощта и да се усетят в цялата страна на следващия ден.

***

На 11.10.2024 година Софийска градска прокуратура (СГП) притегли като обвинен Б.Г. за породена гибел по несъобразителност, в резултат на нарушаване разпоредбите на ЗДвП  и постанови обвиненият да бъде арестуван за период до 72 часа.

***

Гледам с учудване на тезата, изложена от Радев след края на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), който сподели, че Конституцията го изисква, а ние нямаме Закон за отечеството.

Това сподели в изявление за „ Лице в лице “ някогашният министър на защитата Тодор Тагарев.

Той цитира Закона за въоръжените сили и първата алинея от него: „ Законът урежда подготовката на жителите за отбрана на отечеството и публичните връзки, свързани с управлението, състава, подготовката, потреблението, доклада и службата в запаса на въоръжените сили на Република България “.

„ За да разберем дали би трябвало да се прави нещо в допълнение, би трябвало да има явен разбор: какво работи, какво – не. Такъв не съм видял “, посочи Тагарев.

***

Полицай от  районното ръководство във Велинград бе арестуван от чиновници на Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи със съдействието на чиновници от ОДМВР-Пазарджик.

Разследването е почнало след сигнал, по който са събрани данни за осъществено закононарушение. В резултат на подхванатите незабавни дейности той е арестуван за период от 24 часа.

***

„ Украйна ще каже „ Сбогом на копейките! " “, това написа киевското издание „ Обозреватель ".

„ Днес във Върховната рада (парламента) Националната банка на Украйна внесе законопроект за преименуване на монетната единица на валутата на страната (хривна) от копейка на шаг. С тази крачка ние ще възстановим историческата правдивост, ще прекъснем последната наша връзка със страната агресор и ще завършваме паричната промяна ", мотивираха се вносителите на плана.

***

„ Трима съветски депутати са поръчали убийството на Рамзан Кадиров ", това написа основаната в Нидерландия медия " Москоу таймс ".

Това разгласи самият водач на самостоятелната република Чечения по време на среща с представители на силовите структури в севернокавказката република, извършена в сряда в столицата на района град Грозни.

***

Правителството във Вашингтон е мощно обезпокоено от подправените вести и погрешните изказвания, които се популяризират по отношение на урагана - да вземем за пример лъжливото и рисково известие в обществените мрежи да не се напущат засегнатите региони, тъй като Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки (FEMA) щяла да конфискува там къщи и парцели.

Бившият американски президент Доналд Тръмп с ненаситност подхранва сходни клюки. По време на предизборна тирада в Детройт той съобщи, че след " Милтън " и урагана, поразил Съединени американски щати преди две седмици, републиканските губернатори на Флорида, Джорджия и Северна Каролина вършели " фантастична работа ", до момента в който федералното държавно управление под управлението на Джо Байдън и Камала Харис въобще не се справяло. 

На конференция в Белия дом президентът Байдън отговори, че който популяризира сходни неистини, единствено подкопава доверието на хората в избавителните интервенции.

***

Американец направи невъзможното и съумя да оцелее при призрачен сюжет, за който евентуално не е квалифициран и най-опитният мореплавател, написа The Guardian. 

***

Палестинците образоват децата си в ненавист, опустошение, ликвидиране, джихад. Това означи пред БНР Н. Пр. Йоси Леви-Сфари, дипломат на Държавата Израел в България.

Той счита, че може да стартира да се търси решение посредством постигането на друг вид начетеност. 

„ Не може да възпитаваш децата си да убиват евреи и да им се споделя, че в случай че умрат в такива набези, това е хубаво за тях. Докато е по този начин, не може да приказваме за мир ". 

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР